Trakams 700

  • Paskelbta: 2022-06-21
  • Kategorija: Renginiai

Šiemet mūsų miestas Trakai švenčia didingą 700 metų jubiliejų. Todėl Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniai nors mažais darbeliais nori prisidėti prie šios šventės. Ilgai galvojome, kaip, remdamiesi tiksliuosiais mokslais, galętume išreikšti savo emocijas, užplūstančias sulaukus tokios datos!

Pirmiausia trumpai supažindinome mokinius su  Trakų istorija, jos sostinėmis. Didžiuojamės tuo, kad gyvename senoje Lietuvos sostinėje, dirbame ir mokomės Trakuose, gimnazijoje, turinčioje Vytauto Didžiojo, gimusio Senuosiuose Trakuose, vardą. Kiekvienais metais stengiamės pažadinti savo mokinių kūrybiškumą, atskleisti mūsų vietovės grožį tiksliųjų mokslų pagalba.

Ir štai gimė idėja – pavaizduoti žymiausias Trakų vietas, Trakų simboliką, gamtos detales  koordinačių plokštumoje. Tada įkvėpėme savo ugdytinius parengti integruotą matematikos ir informacinių technologijų projektą „Trakams 700“. Džiaugiamės, kad 6a ir 8b klasės mokiniai mielai sutiko jame dalyvauti. Iš viso projekte dalyvavo 22 mokiniai.

Išbandėme įvairiais programas, bet pasilikome piešimo programą, kurios dėka gimė gražūs darbai.

2022 metai yra Karaimų metai, todėl dalis darbų skirta karaimams ir jų paveldui.

Iš darbų gausybės sukūrėme koliažą, kurį ir siūlome jūsų dėmesiui. Manome, kad mums puikiai pavyko, mokiniai prisilietė prie savo miesto istorijos ir kartu patyrė sėkmę, išlaisvino savo kūrybines galias. Džiaugiamės, kad bent mažąja dalimi prisilietėme prie Trakų jubiliejaus, kurį švęsime 2022 rusėjo 8 dieną.

Nuoširdžiai dėkojame Trakų rajono savivaldybei už idėjos palaikymą bei dovanėles projekto dalyviams.

 

Danuta Debesienė, matematikos mokytoja metodininkė

Dovilė Žigienė, matematikos ir informacinių technologijų vyresnioji mokytoja

 

Autorius:
Danuta Debesienė, matematikos mokytoja metodininkė, Dovilė Žigienė, matematikos ir informacinių technologijų vyresnioji mokytoja

Nuotraukos:
Dovilė Žigienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas