Ėjimas, kuris keičia.

  • Paskelbta: 2022-09-30
  • Kategorija: Renginiai

Ėjimas kuris keičia 


„Sakyk, kur ir kaip keliauji, pasakysiu, kas esi“

   Tūkstančiai ėjimo entuziastų ir žygeivių 2022-09-25 d. susirinko į kasmetinį žygį „Ėjimas, kuris keičia“. Ir išties keičia, keičia požiūrį į judėjimą, į pasaulio pažinimą, leidžia pamatyti kur kas daugiau nei pro automobilio ar autobuso langą.

    Tad ir mūsų gimnazija neliko nuošalyje ir prisijungė prie žygeivių. 7a klasės mokiniai registravosi 10 km. ėjimui kaip komanda „TVDG – Auksiukai 7a“ mokyklų iššūkiui.

    Žygio diena išties buvo nuostabi, dangus, tarsi siųsdamas gerą žinią, kvietė eiti ir eiti. Susirinkę ryte prie gimnazijos visi drauge nukeliavome į traukinį, nuvykome į Vilnių, o jau tuomet senamiestyje prasidėjo mūsų žygis iki starto pozicijos. Kaip vėliau sužinojome- papildomi 6 km į priekį ir tiek pat atgal, tad pasivaikščiojome ir gryname ore tikrai pasibuvome. 

    Žygis startavo su priekyje einančiais kareiviais ir jų žygio dainomis, o mes drauge taip pat keliavome trasa. Pamatėme rudėjantį Bernardinų sodą, besigrąžinantį Užupį  bei Paupio rajoną, pasigrožėjome Vilniaus panorama nuo Trijų kryžių kalno ir ,žinoma,  gavome žygio medalius. Namo grįžome lengvai pavargę, bet kupini įspūdžių. 

    Tad ėjimas ne tik padeda mūsų sveikatai, bet ir buria  komandą. Kitąmet nusprendėme burti dar didesnę komandą ir laimėti mokyklų iššūkį. 

„Mums labai patiko dalyvauti. Ėjome 10 km. Buvo linksma, įdomu. Pabuvome prie Seimo, pamatėme Kryžių kalbą ir Gedimino pilį. Oras buvo labai nuostabus, buvo šilta, momentais švietė saulė. Tikrai norėčiau dalyvauti vėl.“ – 7a Meilė Rukštelytė

Autorius:
Andrius Storta

Nuotraukos:
Andrius Storta

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas