Tarybos diena gimnazijoje

  • Paskelbta: 2023-04-02
  • Kategorija: Renginiai

Tarybos diena gimnazijoje

 

Mokykla neturi būti pasirengimas gyvenimui. Mokykla turi būti gyvenimas. (Amerikiečių rašytojas Elbert Green Hubbard)

 

Kovo 31 d. Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje minėjome tarybos dieną. Realizuodami šią naują idėją, siekėme parodyti bendruomenei, kokį vaidmenį Mokinių taryba užima gimnazijoje, kokios jos funkcijos, pareigos, teisės ir atsakomybės. Skleidėme žinią, kad mes ne tik organizuojame renginius, bet ir ugdome komandinio darbo, komunikavimo, laiko planavimo, asmenines kompetencijas, atstovaujame gimnazijai rajono ir šalies renginiuose. 

Tarybos dieną pradėjome pamokų vedimu. Jų metu kvietėme prisijunti prie mūsų nerealios komandos jau kitais mokslo metais, žaidėme bendradarbiavimo gebėjimus stiprinančius žaidimus. Vakare organizavome ,,Tarybos vakarą”, kuriame mokiniai, susidomėję mūsų veikla, galėjo artimiau su mumis susipažinti – kartu žaisti įvairius žaidimus, simuliuoti rinkimus, dalyvauti lyderystės mokymuose. Renginio metu turėjome ir svečių – atvyko buvusios gimnazijos mokinės, mokinių tarybos pirmininkės Alicija Šavareikaitė ir Augusta Tomenkaitė, kurios pasidalino savo lyderystės patirtimi.  Renginį baigėme refleksija. Ištvermingiausi gimnazijos duris užvėrė vidurnaktį. 

Džiaugiamės, kad daug mokinių išreiškė norą prisijungti prie mūsų komandos ir kartu kurti, generuoti ir realizuoti sumanymus, dalintis patirtimis ir emocijomis. Juk mums pakeliui! 

Dalinamės akimirkomis.

Autorius:
Ieva Suščinskytė, Mokinių taryba

Nuotraukos:
Nėja Babaliaukaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas