Dailės pamokos kitaip. Komiksai.

  • Paskelbta: 2023-10-05
  • Kategorija: Renginiai

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje  nuo rugsėjo pradžios veikia paroda „Devintasis menas“, skirta komiksams. Čia laukiami visų amžiaus grupių lankytojai: nuo pradinukų iki suaugusiųjų. Joje galima ne tik mėgautis įdomiomis istorijomis, bet ir rasti knygų, kuriose pasakojama apie komiksų istoriją, jų kūrimo ir piešimo technikas. Šią parodą parengė Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Milda Markovskytė-Šapurova.

Norėdamos paskatinti gilesnį lankytojų domėjimąsi įdomia komiksų tema, Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkės organizavo interaktyvią edukaciją ir joje dalyvauti pakvietė Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos dvyliktos klasės mokinius, pasirinkusius menų kryptį, ir dailės mokytojas. O pravesti netradicinę dailės pamoką maloniai sutiko viešnios iš Vilniaus apskrities A. Mickevičiaus viešosios bibliotekos: vyr. bibliotekininkė Milda Markovskytė-Šapurova ir dailininkė Kristina Karvelytė.

 Susitikimo pradžioje moksleiviai buvo supažindinti su komiksų istorija ir populiariausiais komiksais, bibliotekoje veikiančios parodos eksponatais. Vėliau mokiniai praktiškai išbandė komiksų piešimo technologijas. Gavę užduotis ir išklausę dailininkės patarimus, jie išmėgino sukurti savo sugalvotus komiksų personažus ir papasakoti jų istorijas. Edukacijai baigiantis jos „pavirto“ į nedideles asmenines komiksų knygeles. Visiems puikiai pavyko! Mokiniai džiaugėsi, kad pamokos netradicinėse erdvėse visada būna įdomios ir išlieka ilgam atmintyje.

Autorius:
Loreta Makarevičienė

Nuotraukos:
Loreta Makarevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas