Kad ir kur būtumėte, mūsų pasaulį kuria draugai

  • Paskelbta: 2023-10-01
  • Kategorija: Renginiai

Kad ir kur būtumėte, mūsų pasaulį kuria draugai 

„Suprasti, kas teisinga, jausti, kas gražu, norėti, kas gera, – štai protingo gyvenimo tikslas.”  

Augustas fon Plãtenas 

    Su šia vokiečių dramaturgo mintimi 2023 m. spalio 1 d. Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos 7a ir 8a klasės mokiniai kartu su klasių vadovais Neringa Gliebiene ir Andriumi Storta išvyko į jau tradicinį žygį Vilniaus mieste  „Ėjimas, kuris keičia”. Nepabūgusios „cepelininės” spalvos dangaus ir nuogąstavimų „o gal lis?”, dvi klasės susitiko Trakų traukinių stotyje. Tradiciškai susiskaičiavę, pasirašę instruktažus, nusifotografavę prie traukinio leidomės į dar vieną gyvenimo žygį. Smagu būti draugų apsuptyje, tokiomis akimirkomis ir miegai visi išsilaksto, o rudenėjanti gamta primena, jog viskas tik laikina, tačiau ir čia esti grožio ir romantikos. Rudeniškos spalvos, pro debesį besiskverbiantys saulės spinduliai –  tobulas vaizdas. Riedame sostinės link. 

    Atvykę į sostinę, nepamirštame įsiamžinti prie vadinamojo „Portalo” ir keliaujame prie Aušros Vartų, ten darsyk įsiamžiname „fotokadre”. Žinoma, o kaipgi be nuotraukos prie dr. Jono Basanavičiaus ar Vilniaus įkūrėjo kunigaikščio Gedimino. Miestas jau šurmuliuoja, pasineriame ir mes į jo šurmulį - keliaujame link Lietuvos Respublikos Seimo, kur ir bus paskelbtas žygio startas. Atvykę pasiimame registracijos numerius ir keliaujame su visa minia. Žmonių susirinko išties daug, jaučiamės lyg plaukdami upe, mes esame tos minios dalis ir ,,tekame" tik į priekį, galvoje sukasi mintys:  „Neris – Vilniaus laiko upė, atminties upė. Ji pati nieko neprisimena, tik plukdo svetimą atmintį (Ričardas Gavelis, „Vilniaus pokeris“).  

    Pirmieji sustojimai, pirmasis kvapo gaudymas lipant į kalną ir tie užburiantys vaizdai. Miestas kiekvienais metasi keičiasi, gražėja. Džiaugiamės, jog galime tai stebėti. Einame kaip komanda, neatsiliekame, palaikome vienas kitą, mokomės vieni iš kitų ir patys jaučiame, kaip visapusiškai augame.  

    Nepastebime, kaip artėjame link kelionės tikslo. Ėjimą baigiame tradiciniu pasistiprinamu. Traukinyje dar ilgai aptarinėjame kelionės įspūdžius, grįžę atsisveikiname, bet žinome, jog neilgam, nes kitą dieną jau eisime į mokyklą, o labai greitai mūsų laukia kitos išvykos.  

 

„Kelionė buvo nuostabi ir nesunki. Viskas atrodė lyg linksmas pasivaikščiojimas su draugais.” Deimantas  

„Buvo smagu  pavaikščioti keliais, kuriais nevaikštau. Buvo skanus maistas.”  Deimantė 

„Žygyje patiko. Pakvėpavom grynu oru ir pasportavom (pavargom😉).” Meilė 

„Ekskursija buvo LABAI „faina” ir, sakyčiau, kitais metais galėtume ir 25 km įveikti.” Saulė  

„Kelionė labai patiko. Pasitikrinau,  ar galiu aštuntoje klasėje nueiti tam tikrą atstumą. Bei patiko kad buvote jūs”  Ignas 

Autorius:
Andrius Storta

Nuotraukos:
Andrius Storta

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas