KULTŪROS PASO RENGINIAI UTENOJE

  • Paskelbta: 2023-10-27
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 24 d. 5b ir 5c klasių mokiniai vykdė projektą „Edukacinių išvykų diena“.  Jos metu  mokiniai vyko į Uteną, kur jų laukė edukaciniai užsiėmimai (pagal Kultūros pasą). Edukacinės pamokos padeda pritaikyti ir pagilinti ar praplėsti mokinių jau turimas žinias, sužinoti naują informaciją, o dalyvaujant edukacinėse programose ugdoma pažinimo, kultūrinė, kūrybiškumo ir kitos kompetencijos.

Molis, keramika – penktokai buvo girdėję šiuos žodžius. Kai kurie net buvo bandę lipdyti iš paprasto pas mus randamo molio. Bet, kaip atsiranda gražūs keramikos dirbiniai, iš kokio molio jie gaminami sužinojome apsilankę edukacijoje „Giedriaus Mazūro skulptūrų parke“.

Čia taip pat susipažinome su keramikos degimo būdu. Patys dekoravome puodelį, kuris buvo degamas keramikos degimo krosnyje, stebėjome degimo procesą, kai darbai kaitinami iki 950 laipsnių Celsijaus temperatūros, o vėliau karšti dedami į pjuvenas ir ataušinami bei plaunami vandenyje. Po ilgo puodelio gaminimo proceso laimingi čiupome dar karštus savo puodelius, padėkojome už puikią edukaciją ir jau skubėjome klausytis piliakalnių istorijų ir legendų, bandėme išpūsti senojo žynio ragą. Tauragnai- nuostabaus grožio Aukštaitijos miestelis, šalia piliakalnių ir ežerų. Mokiniai, nešini deglais, užkopė į piliakalnį, juos pasitiko žiniuonė. Čia supažinome su piliakalnio istorija, legendomis ir padavimais. Sužinoję legendą apie Napoleono kariuomenės užkastą lobį, puolėme jo ieškoti, o, suradę puodynę su šokoladinėmis monetomis, nuskubėjome gerti žiniuonės išvirtą  stebuklingą žolelių gėrimą. Visi gavome prizus - magnetukus su Taurapilio vaizdu.

Po to važiavome į  Uteną, dalyvavome edukacijoje  „Praktiškos ir magiškos odinės apyrankės istorija“. Užsiėmimo metu kiekvienas pasigaminome sau natūralios odos apyrankę. Kūrybos procese susipažinome su odos istorija, dekoravimo galimybėmis, technikomis, įrankiais. Po užsiėmimo visi išėjome su savo pasigamintomis apyrankėmis: sau, sėkmei, dovanai, įvykiui atminti, asmenybės akcentui.

Pilni įspūdžių, geros nuotaikos, nešini savo kūrybos meniniais darbais, dainuodami  grįžome namo.

Autorius:
Loreta Krinickienė ir Kristina Urbienė

Nuotraukos:
Loreta Krinickienė ir Kristina Urbienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas