8a klasės komunikacinis modelis „Papuoškime gimnaziją tvariai“ ir kelionė į Strasbūrą

  • Paskelbta: 2024-05-17
  • Kategorija: Renginiai

8a klasės komunikacinis modelis „Papuoškime gimnaziją tvariai“ ir kelionė į Strasbūrą

„Klaidų nėra, tik pamokos. Vertink nesėkmes kaip progas asmenybei ugdyti ir dvasiai tobulinti“

Robin Sharma

    Jau ne pirmus metus gimnazijoje vykdomas „Komunikacinis modelis“, kurio tikslas suvienijus bendruomenę siekti esamos problemos sprendimo. Jo metu 7-8 klasių mokiniai tariasi, kokią socialinę problemą nori išspręsti. Taip gimnazijoje atsirado Kneipo takas, pražydo gėlės, papuoštos gimnazijos erdvės. 

    2023 metų rudenį 8a klasės mokiniai nutarė įgyvendinti dar vieną projektą „Papuoškime gimnaziją tvariai“. Gimnazijai trūko logotipo ant sienos ir užrašo, jog tai yra Trakų Vytauto Didžiojo gimnazija. Senoji mūsų iškaba ilsisi, o naujosios išties reikėjo. Tad bendru sutarimu buvo nuspręsta įgyvendinti šią idėją. Keletas klasės atstovų su idėjos pasiūlymu kreipėsi į gimnazijos direktorę Jolantą Martyncevienę, aptarė esamas galimybes ir gavę sutikimą kibo į tolimesnius darbus. 

    Tačiau idėjos neužtenka, norint ją įgyvendinti dar reikia ir įrankio, t.y. finansinės dalies. Tad šiai ne ką mažiau opiai problemai reikėjo rasti sprendimą. O sprendimas buvo toks:  pinigus generuosime, tačiau tvariu būdu. Skatinsime gimnaziją rinkti tarą ir ji keliaus į taromatą. Pirmiausia šią idėją išbandėme klasėje. Pamatėme, jog rezultatas yra, tačiau jis ne toks greitas, kokio tikimės. Tad buvo pasigamintos kelios dėžės, priklijuotos reklamos, nufilmuoti kelis vaizdo filmukai (Tavo depozitas gali tapti gimnazijos logotipu - reklama (youtube.com) ir Tavo depozitas gali tapti gimnazijos logotipu (youtube.com) ), kurie taip pat papildė reklaminį fondą. Startavome. 

    Žinoma, pinigai yra svarbu, bet svarbi ir pati idėja. Tad mąstėme, kaip mūsų logotipas turi atrodyti ant gimnazijos sienos. Kas pagamins logotipą? Patys? O gal ieškome partnerių? Pasirinkome antrąjį variantą. Pasiskelbėme savo klasės tėvų grupėje Facebook aplinkoje, jog ieškome, kas gali padaryti logotipą. Ir netrukus jau turėjome pasiūlymą. Vieno iš auklėtinių tėtis Giedrius Mocevičius pasisiūlė bendradarbiauti. Jis ir jo komanda padėjo parengti projektą, jam reikalingą dokumentaciją. Toliau buvo dokumentų teikimas savivaldybei, raštiškas savivaldybės sutikimas dėl reklamos-logotipo, Gavus pritarimą prasidėjo gamyba. Išties operatyviai buvo pakabinta pirmoji dalis ir Kalėdas pasitikome su logotipu, o prieš Kovo 11-osios šventę gavome ir antrąją dalį.

    Bet mes nesustojome ir dar projektui nepasibaigus, padedant auklėtinių tėvams Irenai Poškienei ir Vykintui Malinauskui, pateikėme projekto aprašą Europos Parlamento nariui Petrui Auštrevičiui. Siekis buvo parodyti, jog vykdydami tvarų projektą siekiame suvienyti gimnazijos bendruomenę, o kartu ir gauti kvietimą apsilankyti Europos Parlamente. Ir šios pastangos taip pat nebuvo bevaisės. Gavome 4 kvietimus. Tad 2024 m. balandžio 21-25 d. trys klasės atstovai ir klasės vadovas Andrius Storta vyko į Europos Parlamentą, Strasbūrą. 

    Kelionė išties buvo nuostabi, ne kiekvieną kartą gali taip pakeliauti, susipažinti su bendraminčiais, pabuvoti miestuose, kuriuose dar nebuvai. Per tas 5 dienas nukeliauta nemažai – daugiau nei 4000 km. Aplankyti Vroclavas, Drezdenas, Strasbūras, Niurnbergas. Bet, žinoma, svarbiausias buvo susitikimas su europarlamentaru Petru Auštrevičiumi. Susitikimo metu jis pats ir jo komandos narys papasakojo apie Europos Parlamentą, vykdomas iniciatyvas. Buvo labai smagu išgirsti, jog mūsų iniciatyvą atsimena, palinkėjo toliau tęsti veiklą. Po susitikimo vyko ekskursija, buvo galimybė pasiklausyti vienos iš diskusijų. 

    Mūsų komunikacinis modelis artėja į pabaigą. Dar liko šiek tiek daugiau nei mėnuo. Bet mes toliau renkame depozitą. Na, o gautas lėšas investuosime. Jau galvojame, jog I gimnazijos  klasėje bus nauja pamoka – ekonomika, bus galima steigti moksleivių bendrovę. Tad pradinis kapitalas irgi šioks toks bus. Juk svarbu idėja ir siekis ją įgyvendinti. 

    Norime padėkoti gimnazijos direktorei Jolantai Martyncevienei už pagalbą, palaikymą ir skirtą finansinę pagalbą. Ačiū 8a klasės tėveliams už bendradarbiavimą, informacijos sklaidą, palaikymą. Giedriui Mocevičiui, Irenai Poškienei, Vykintui Malinauskui -už projekto dokumentacijos  rengimą ir pagalbą visa tai įgyvendinant. Ir, žinoma, ačiū visiems, kurie prisidėjo prie mūsų iniciatyvos. 

Stiprūs – kartu.

Autorius:
Andrius Storta

Nuotraukos:
Andrius Storta

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas