Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursas

  • Paskelbta: 2024-05-30
  • Kategorija: Renginiai

Šis renginys buvo skirtas ugdyti mokinių pilietiškumą, mokytis savisaugos ir pasirengimo ekstremalioms situacijoms, taip pat ugdyti bendradarbiavimo įgūdžius. Kurso mokymus  organizavo Lietuvos šaulių sąjunga, juose dalyvavo visos pirmos gimnazinės klasės.

    Pirma diena: pilietiškumas ir ekstremalios situacijos

Renginio pirmą dieną mus aplankė gerbiamas istorikas A. Bumblauskas, kuris papasakojo apie pilietiškumo svarbą. Jo įkvepiančios istorijos ir pasakojimai priminė mums, kaip svarbu būti aktyviems ir atsakingiems piliečiais, rūpintis savo bendruomene ir dalyvauti visuomeninėje veikloje.

Po įdomios paskaitos mokėmės apie pasirengimą ekstremalioms situacijoms. Sužinojome, ką būtina imti su savimi į žygį, kaip tinkamai apsirengti ir kokių daiktų turėti kuprinėje. Taip pat mokėmės, kaip teisingai uždėti turniketą – svarbią įgūdžių dalį pirmosios pagalbos suteikime.

   Antra diena: mazgų rišimas ir šaudymo praktika

Antrąją dieną skyrėme praktiniams užsiėmimams. Ryte mokėmės rišti įvairius mazgus, kurie gali būti labai naudingi žygiuose ir kasdienėje veikloje. Kiekvienas turėjome progą išbandyti savo jėgas ir pamatyti, kaip greitai ir tiksliai galime atlikti šią užduotį.

Po pietų mūsų laukė šaudymo praktika. Instruktoriai mums parodė, kaip saugiai elgtis su ginklais ir suteikė galimybę išbandyti šaudymą iš ginklų. Tai buvo puiki galimybė išmokti naujų įgūdžių ir suprasti šaudymo techniką bei saugos reikalavimus.

  Trečia diena: žygis į gamtą

Paskutinę renginio dieną išsiruošėme į žygį. Pasirinkome maršrutą, kuris leido mums patirti gamtos grožį ir kartu išbandyti savo ištvermę. Žygyje galėjome pritaikyti per pirmas dvi dienas įgytas žinias: nuo tinkamo pasiruošimo ir mazgų rišimo iki bendradarbiavimo ir komandinio darbo. Kiekvienas žygio dalyvis turėjo atlikti savo vaidmenį ir prisidėti prie grupės sėkmės.

Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursas buvo ne tik naudinga, bet ir labai įdomi patirtis. Šis renginys leido mums geriau suprasti pilietiškumo svarbą, pasiruošimą ekstremalioms situacijoms ir sustiprino mūsų komandinio darbo įgūdžius. Tikimės, kad šie įgūdžiai mums pravers ne tik mokykloje, bet ir gyvenime.

Autorius:
Augustas Garalevičius

Nuotraukos:
Augustas Garalevičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas