,,Laisvė- tai svaiginantis skrydis"

 

,,Laisvė- tai svaiginantis skrydis“.

Kovo 11-osios minėjimui pradėjome ruoštis iš anksto. Minėdami svarbias Lietuvai datas turime tradiciją- bendrai kuriamu piešiniu  puošti TVDG erdves. Septynias ketvirtadienio pamokas piešėme piešinį ,, Laisvė- tai svaiginantis skrydis“. Tai viena iš veiklų, skirtų Dariaus ir Girėno skrydžio per Atlantą 90-osioms metinėms ir Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Susitelkėme. Dvyliktokai, gavę užduotį, skirstėsi darbais ir atliko paruošiamąjį darbą. Mantas ir Jonas mokėsi išmatuoti sienelę ir paruošti didžiulį lapą kūrybai, Rusnė ir Jogailė kūrė piešinio eskizus, pagal juos ruošė trafaretus, iš kurių komponavo piešinį, Jonas rašė tekstą.

Vienuoliktokės Auksė, Augustina, Nikolė, Evelina, Justina pratęsė pradėtą darbą: piešė, spalvino, ryškino, dėliojo akcentus- laisvės simbolius.

Toliau darbą tęsė septintokai Liana, Klėja, Gabija, Agnė ir Vakaris, tobulino, tikslino atskiras piešinio vietas. Klėja ir Gabija pasiūlė piešinyje išbandyti naujas piešimo priemones.

Vienuoliktokės  Auksė, Augustina, Nikolė, Evelina, Justina pabaigė piešinį, apibendrino, sudėliojo akcentus. Klėja ir Darija įamžino kūrybinį procesą nuotraukose.

Piešinį nunešti bei pakabinti taip pat prireikė mokinių komandos. Ačiū Artui, Mykolui, Vytautui, Rokui, Emai.

Dėkoju visiems, padėjusiems papuošti gimnazijos erdves Kovo 11-osios šventei.

Autorius:
Asta Naruševičienė Dailės mokytoja metodininkė

Nuotraukos:
Klėja Kregždytė, Darija Labanova, Auksė Tomenkaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas