Skaitymo konkursui pasibaigus

  • Paskelbta: 2024-05-17
  • Kategorija: Konkursai

                     Kaip sužinoti, kokios madingiausios knygų tendencijos? Kokias knygas skaito moksleiviai? Išsiaiškinti padeda kasmetis knygų skaitymo konkursas „Be knygos – nė dienos“.

                      Tarp mergaičių labai populiari Leigh Bardugo dvilogijos knyga„Šešetas varnų“, taip pat Sarah J. Maas serijos knygos: „Stiklo sostas“, „Vidurnakčio karūna“, „Dyglių ir rožių dvaras“. Tarp skaitomiausių – ir Lauren Asher „Smulkiu šriftu“, „Sutarties sąlygos“, „Galutinis pasiūlymas“, Kiera Cass „Sirena“, „Atranka“, Lois Lowry „Suskaičiuotos žvaigždės“, Patricia Schoder „Princesė Gvendolina, karališkasis pasirodymas“. Berniukų vis dar patinka Johno Flanagano „Žvalgo mokinys“ serijos knygos. Pastebėta, kad verstinės knygos mokinių labiau skaitomos. Iš lietuvių autorių – daugiau privalomoji literatūra, kaip antai Vandos Juknaitės „Tariamas iš tamsos“, Sauliaus Šaltenio „Riešutų duona“, arba – Kotrynos Zylės „Didžioji būtybių knyga“, Vytauto Račicko „Jos vardas Nippė“, Eglės Ramoškaitės „Ne tik geri, ne tik blogi“.

                      Šiais metais moksleiviams per mėnesį reikėjo perskaityti kuo daugiau knygų ir vieną iš jų pristatyti raštu. Aktyviausiai dalyvavo 7b (vyresnioji lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Deimantė Grilevičiūtė–Klincevičienė) ir 8a (lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Sigita Misevičienė) klasių mokiniai. Pirmąją vietą iškovojo Uršulė Kvedaravičiūtė (7b), antrąsias – Džiugė Tubelytė (8a) ir Augustė Adomavičiūtė (7b), trečiąją – Marija Kajėnaitė (7b), ketvirtąją – Ignas Vaikovskis (8a). Konkurso prizus įteikė gimnazijos direktorė Jolanta Martyncevienė.

                      Sveikiname nugalėtojus!

Nuotraukos:
internetas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas