Edukacija Vilniaus Katedroje

  • Paskelbta: 2021-10-22
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 21 dieną 6c klasės mokiniai, lydimi mokytojos Sigitos Misevičienės ir klasės vadovės iškeliavo tyrinėti Vilniaus Katedros požemių. Katedra pasitiko vargonų gaudesiu, o mes nusileidome į tamsius ir baugius požemių labirintus, pasišviesdami tik žibintuvėliais, ir panirome į požemiuose saugomas paslaptis. Ne tik klausėmės gidės pasakojimų, bet ir patys aktyviai sprendėme Brailio raštu pateiktas užduotis, tyrinėdami eksponatus atradome atsakymus į pateiktus įvairiausius klausimus ir rungėmės grupėmis. Laimėtojais tapome visi – visi džiaugėmės savo atradimais, atminimo dovanėlėmis ir saldainiais!

Į Vilniaus Katedrą keliavome turėdami istorijos, lietuvių kalbos, matematikos, fizinio ugdymo užduotis: pasirinktu mąstymo įrankiu pateikti edukacijos įspūdžius ir įgytas naujas istorijos žinias, sukurti sakmę apie kadaise požemiuose gyvenusias būtybes, apskaičiuoti, kokia yra moksleivio traukinio bilieto kaina, jei ji yra 30 proc. mažesnė už bilieto suaugusiam kainą, ir užfiksuoti pėsčiomis įveiktus žingsnius (o jų buvo net 12 000!).

Toks integruotas mokymasis netradicinėse erdvėse mums patiko ir sukėlė daug teigiamų emocijų, nes praktinis patyrimas yra vienas geriausių mokymosi būdų.

„Kai užaugsiu, aš tikrai būsiu tyrinėtojas, archeologas!” Mindaugas, 6c klasė

6c klasės vadovė Sigita Zalitienė

Nuotraukos:
Sigita Zalitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas