Vasario 16 belaukiant. Projektas ,,Rašau Lietuvai"

  • Paskelbta: 2022-02-15
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 16-tosios belaukiant 

Vasario 16-tosios minėjimo progą pasitinkame nauju projektu „Rašau Lietuvai“. Tai integruotas dailės, anglų kalbos ir etikos projektas, kurio metu mokiniai rašė Lietuvai skirtus žodžius lietuvių ir anglų kalbomis. 

Mokiniai rašė jiems ir Lietuvai svarbius žodžius: „Aš esu lietuvis“, „Aš gimiau vasario 16-tą“, „Aš mokausi Lietuvoje“ ir t.t Tai labai asmeniški teiginiai kiekvienam: mažam ir dideliam Lietuvos piliečiui. Anglų kalbos ir etikos pamokose mokiniai spalvai parinko būdingus žodžius. Geltonos spalvos žodžiai: light (šviesa), warmth (šiluma) ir kt. Žalios spalvos žodžiai: forest (giria), nature (gamta), life (gyvybė) ir kt. Raudonos spalvos žodžiai: love (meilė), stiprybė, drąsa ir kt. Keli mokiniai gebėjo apibūdinti spalvas visais sakiniais: „Yellow – the sun that never sets“ (angl. „Geltona – niekada nenusileidžianti saulė“) arba „Yellow gives us warmth and light“ (angl. Geltona duoda mums šilumą ir šviesą). Džiaugiamės, kad mūsų šalies vėliavos spalvos sukelia mokiniams emocijų, kurias jie parodo savo kūryboje. 

Sunkiausia mokiniams buvo suvokti, kad vėliava turi tam tikras ryškias, aiškias, etlalonines spalvas. Mokiniams reikėjo tikslinti, tobulinti savo užrašus, kol bendras kūrybinis darbas suplazdėjo trispalvės spalvomis. 

Su vasario 16-tą!

Dailės mokytoja Asta Naruševičienė

Anglų kalbos mokytoja Alesia Bazilevičienė

Etikos mokytoja Bronė Aliukonienė

Autorius:
Asta Naruševičienė Dailės mokytoja metodininkė, Alesia Bazilevičienė, anglų kalbos mokytoja

Nuotraukos:
Asta Naruševičienė , Milena Ustilaitė 2a, Alesia Bazilevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas