6c klasės kelionė į Klaipėdą

  • Paskelbta: 2022-05-04
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 28-29 dienomis 6c klasė keliavo į Ventės ragą ir Klaipėdą.

Ventės rago pusiasalio smaigalis  yra ideali vieta paukščiams gaudyti ir žieduoti,  nes pro jį driekiasi didysis paukščių migracijos kelias. Čia nuo 1929 metų įsteigta ornitologinė stotis, muziejus ir lankytojų centras, kuriame susipažinome su paukščių žiedavimo istorija, paukščių migravimo tyrimais ir iš arti stebėjome mažų paukštelių liepsnelės ir devynbalsės žiedavimą.

„Ventės rage tinklai labai dideli ir įdomūs. Pirmą kartą gyvenime paglosčiau paukštį! Labai patiko.“ Matas

„Man labai patiko Ventės rage kopti į švyturį. Iš apačios jis atrodė nedidelis, bet užkopus atsivėrė nuostabus vaizdas į Kuršių marias ir Kuršių Neriją.“ Nikodemas

Melnragės mole susitikome su Baltijos jūra, stebėjome kaip į Klaipėdos uostą įplaukia didelis laivas, kaip Jūros vartai stiprinami didžiuliais akmenimis, kurie padeda apsaugoti uostą nuo bangavimo, ledonešio ar sąnašų.

Trečiame pagal dydį Lietuvos mieste pasivaikščiojome Dangės upės krantine, susipažinome su Undinėlės skulptūra, mediniu buriniu laivu Meridianas, apsilankėme Kryžiuočių ordino statytos pilies buvusioje vietoje įkurtame pilies muziejuje. Šioje vietoje pilis statyta XIII a. viduryje, tačiau,  netekusi karinės reikšmės, ėmė nykti ir XIX a. 2 pusėje paskutinės pilies plytos buvo sumūrytos į senamiesčio pastatus. Pilies muziejus paliko išties didelį įspūdį, nes yra labai modernus ir interaktyvus: 11 vaizdo projektorių, bene didžiausia Lietuvoje (net 15×6 m!) projekcija, 8 įgarsintos zonos, įvairios hologramos, LED ekranai pasakoja apie Klaipėdos gyventojų, pirklių buitį nuo XVIII a. iki XX a. Šiuolaikiška ekspozicija atskleidė ir Klaipėdos krašto tragediją Antrojo pasaulinio karo metais.

„Pilies muziejuje sugalvojome, kaip įdomiau stebėti Klaipėdos miesto bombardavimą nuo 1944 m. pabaigos iki 1945 m. sausio: kiekvienas pasirinkome namą, kuriame „gyvename“ ir stebėjome, kaip griūva bombarduojamas miestas. Buvo baisu, kad po bombardavimo tik nedaugelis mūsų „išgyveno“, daugelio pasirinkti namai buvo sugriauti.“ Adrija

Ne mažiau reikšmingas buvo ir mūsų tarpusavio bendravimas visos kelionės metu.

„Man labai patiko važiuoti traukiniu, bendrauti su klasiokais, eiti valgyti, kartu vaikščioti po miestą.“ Gabija

Autorius:
Sigita Zalitienė

Nuotraukos:
Sigita Zalitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas