Gerumo ir atjautos akcija

  • Paskelbta: 2022-05-01
  • Kategorija: Renginiai

                                                             Gerumo ir atjautos akcija

   Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniai, tęsdami prieš kelis metus pradėtą gerumo ir atjautos akciją, šiemet prieš Šv. Velykas lankėsi Trakų slaugos namuose Addere Care.

   Ruošdamiesi akcijai, 8a ir 8b klasių mokiniai gamino velykinius kiaušinukus kimekomi technika. Šios technikos mokėsi bei kiaušinukus gamino ir penktokai - rankdarbių būrelio nariai. 5-8 klasių mokiniai kūrė atvirukus fraktalų technika, o gražius palinkėjimus visų Trakų Vyatuto Didžiojo gimnazijos mokinių vardu užrašė 1c klasės mokiniai. Mokinius mokė ir padėjo technologijų mokytojos Rasa Kondrotienė, Rita Aziulevičienė ir Loreta Makarevičienė. Taip kartu draugiškai dirbdami, pasitardami, padėdami vieni kitiems sukūrėme 50 velykinių kiaušinukų ir apie 100 atvirukų.

   Prie šios akcijos maloniai prisidėjo Trakų vaikų bibliotekos NVŠ ,,Kūrybiškumo saviraiškos“ studija, kuriai vadovauja Eglė Kondrotaitė. Studijos nariai gamino velykinius kiaušinukus kimekomi technika.

   Mokinių rankomis sukurtas dovanėles į Trakų slaugos namus Addere Care nunešė kelios mergaitės iš 5b ir 8b klasių. Jas lydėjo mokytojos Rasa ir Loreta. Mūsų grupę pasitiko slaugos namų dvasinė asistentė Jolanta Zinkuvienė ir pacientų veiklų koordinatorė Marija Mirončik. Darbuotojos palydėjo į kambarius, papasakojo apie pacientus. Mergaitės visus sveikino pavasario šventė sproga, įteikė sdarbelių, pagamintų savo rankomis ir sušildytų geromis mintimis, palinkėjo daug sveikatos, ištvermės, džiaugsmo. Ašaros sublizgo akyse...

   Slaugos namų darbuotojos labai dėkojo už geranoriškumą mums ir visiems, prisidėjusiems prie šios gražios akcijos. Jos sakė, kad mokinių apsilankymas suteikia daug malonių akimirkų šių namų gyventojams. Taip pat išreiškė slaptą viltį, kad pagerėjus orams atsiras savanorių,  padėsiančių senelius palydėti į lauką – pasidžiaugti gražiu oru, pakalbinti... Juk žmogiškas gerumas ir dėmesys - puikiausi vaistai.

 

Autorius:
Rasa Kondrotienė, Rita Aziulevičienė

Nuotraukos:
Rasa Kondrotienė, Jolanta Zinkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas