Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė gimnazijoje

  • Paskelbta: 2022-04-29
  • Kategorija: Renginiai

Šių metų Nacionalinė bibliotekų savaitė prasidėjo balandžio 23 d. Anykščiuose. Tradiciniame Bibliotekininkų žygyje dalyvavo apie 300 Lietuvos bibliotekininkų ir bibliotekų bičiulių, tarp jų – šio teksto autorė. Pėstute kartu įveikta daugiau nei 12 kilometrų – nesutrukdė nė lietus! Nepakartojamos Anykščių apylinkės, Šilelis, žydinti rūtenių pieva, pušų lajų takas ir pokalbiai su sutiktais bibliotekininkais iš visos Lietuvos: Klaipėdos, Plungės, Šilutės, Vilniaus ir kitų miestų. 

 

22-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė (balandžio 23–29 d.)  skirta tvarumo temai. Kas yra tvari biblioteka? Kodėl bibliotekininkams ir bibliotekų bendruomenei ši tema aktuali?

 

Mūsų gimnazijos Biblioteka ir informacijos centras parengė knygų apie ekologiją ir gamtą parodą. Daug kartų iš bibliotekos skolinta knyga, neabejotinai, tvari. Apsilankę parodoje, rasite ir tokių „suskaitytų“ knygų. Tvarumo idėją palaiko ir  įvairūs elektroniniai leidiniai.

 

Mūsų biblioteka šią savaitę suorganizavo dar kelis renginius. Vienas jų - dinozaurų paroda. Su individualiųjų poreikių mokiniais sukurta knygelė (pagal pirmuosius vaikų vardus). Jaunesnieji ukrainiečių moksleiviai ant akmenukų užrašė  po mėgstamiausią lietuvišką ir ukrainietišką žodį.

 

                                                                 Laimutė Adomavičienė, Rima Gudanavičienė

Autorius:
Laimutė Adomavičienė, Rima Gudanavičienė

Nuotraukos:
Laimutė Adomavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas