Anglų literatūra ir teatras Vilniaus universitete

  • Paskelbta: 2023-04-16
  • Kategorija: Renginiai

Gimnazijos vyresniųjų klasių mokiniai turėjo galimybę aplankyti Vilniaus universitetą, pamatyti  mąstyti skatinantį anglišką spektaklį „Animal Farm“ (George Orwell). Šis spektaklis sukurtas gastroliuojančio teatro TNT Theatre Britain & the American Drama Group Europe režisieriaus Paul Stebbings. Spektaklis buvo demonstruojamas Vilniaus universiteto teatro salėje, kuri skaičiuoja savo istoriją šimtmečiais. Įspūdingas teatro salės interjeras kontrastavo su patogumu, prie kurio taip pripratusi šiuolaikinė visuomenė. Šis faktorius tarytum nuteikė nepatogioms temoms, kurios netiesiogiai, bet taikliai kvestionavo žmogiškumo esmę  bendruomenėje.

Gimnazistai spektaklį „Animal Farm“ žiūrėjo susipažinę su anglišku George Orwell kūriniu, suprasdami istorines ir sociokultūrines paraleles. Mokiniai edukacijai pasiruošė anglų kalbos pamokos metu, aptardami anglišką knygą „Animal Farm“, diskutuodami sudėtingomis temomis. Po spektaklio gimnazistus pasitiko VU vertimų katedros lektorė Birutė Palovienė. Gimnazistai turėjo galimybę paskaitos metu susipažinti su Vilniaus universiteto anglų filologijos studijomis, aplankė filologijos fakulteto katedras. Vilniaus universitetas yra seniausia Lietuvos akademinė institucija, todėl gimnazistams buvo įdomu susipažinti ir su architektūriniu ansambliu. Gimnazistai, aplankydami observatorijos kiemelį, sužinojo „Hinc itur ad astra“ (Lot.) prasmę, fontano ir beržo simboliką filologijos fakulteto Sarbievijaus kiemelyje, grožėjosi šv. Jonų bažnyčios architektūra.

Gimnazistų atsiliepimai apie veiklas universitete rodo, kad veiklos jaunimui  buvo patrauklios ir jie noriai dalyvautų ir kitose VU edukacijose. Svarbiausia, kad mokiniai suvokė, jog Vilniaus universitetas yra patrauklus ne tik edukacijomis, bet ir studijomis, kurioms reikia labai rimtai ruoštis dar gimnazijoje bei asmeniškai domėtis pasirinkta sritimi. Pasiruošusiam ir susivokusiam jaunimui universitete atsiveria didelės galimybės asmeniniam tobulėjimui, tarptautinėms patirtims ir veikloms akademinėse bei verslo srityse.

Autorius:
Jūratė Budvydienė, anglų kalbos mokytoja metodininė

Nuotraukos:
Jūratė Budvydienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas