Vytauto Didžiojo vardas įpareigoja

  • Paskelbta: 2023-10-27
  • Kategorija: Renginiai

33-ejus metus gimnazija didžiuojasi Vytauto Didžiojo vardu. Simboliška.

Ar mus įpareigoja Vytauto Didžiojo vardas ir kokį kelią jau nuėjome? Gimnazija rūpinosi ir ją puoselėjo bei dabar puoselėja trys direktoriai – Jonas Bagdonas, Elvyra Janušauskienė ir dabartinė direktorė Jolanta Martyncevienė. Gimnazija buvo ir yra atvira partnerystėms su Lietuvos ir užsienio mokyklomis – bendradarbiauta su Vytauto Didžiojo vardą turinčiomis ugdymo įstaigomis, kurtos draugystės su Nyderlandų bei Vokietijos mokyklomis.

Gimnazijoje lankėsi šalies vadovai – Valdas Adamkus ir Dalia Grybauskaitė.

Esame išskirtiniai pilietiškumo ugdyme. 2018 m. už pilietiško idėjų realizavimą gavome trispalvę iš Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų.

Pastaruosius 7-erius metus gimnazija žengia Mąstymo mokyklos keliu. TVDG šiemet tapo pirmąja akredituota Mąstymo mokykla Lietuvoje.

Ir tai tik keli gimnazijos gyvenimo puslapiai. Mes stengiamės!

Spalio 27 d. minime 33-ąsias Vytauto Didžiojo vardo mokyklai suteikimo metines. Šiemet švenčiame puoselėdami tradicijas ir realizuodami naujas idėjas. 5-6 klasių moksleiviai sveikina gimnaziją dovanodami jai dainą, šokį, eilėraštį, muzikinį kūrinį. 7-II gimnazinėsklasės, pasitelkdamos visą kūrybiškumo potencialą, kuria gimnazijai karūnas, kurios eksponuojamos gimnazijos skaitykloje, o trumpi video sveikinimai viešinami gimnazijos svetainėje. I-ų gimnazijos klasių mokiniai tradiciškai stabteli ir pamąsto apie mokymosi svarbą, pilietiškumą – jie ruošiasi pirmajai savo iškilmingai priesaikai

Šiemet gimnazistų priesaikos ceremonija vyko Trakų pilyje. Trumpam stabtelta ir kunigaikščio Vytauto Didžiojo akivaizdoje prisiekta gerbti bendruomenę, atkakliai ir empatiškai žengti pažinimo keliu, būti tolerantiškiems kitų požiūriui ir vertybėms, suvokti minčių, jausmų ir veiksmų pasekmes sau ir kitiems, puoselėti gimnazijos tradicijas ir kurti naujas.

Šventės metus skaitytas gilias tradicijas turintis gimnazijos metraštis, džiaugtasi gimnazijos šokėjais. Susitikti ir apie mokslo svarbą pakalbėti su I-ų gimnazijos klasių mokiniais atvyko ir buvęs abiturientas Žygimantas Jacevičius.

Gimnazijos knygoje rašoma: ,,Mokykla – gyvas organizmas. Jis visada ,,alsuoja’’. Visada plaka jos,,širdis’’. Dirba ,,smegenys’’. Visi organai privalo veikti ritmingai. Tada atsiranda siela.’’ Kunigaikštis Vytautas – lyderystės ir stiprybės simbolis. Sekdami jo pavyzdžiu atkakliai siekiame savo tikslų, džiaugiamės net ir mažais laimėjimais!

Sandra Valentienė, lietuvių kalbos mokytoja

Edgaras Sadovskij, 4-tos klasės abiturientas

Autorius:
Edgaras Sadovskij ir Sandra Valentienė

Nuotraukos:
Edgaras Sadovskij

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas