Edukacija LR seime

  • Paskelbta: 2023-12-06
  • Kategorija: Renginiai

 

Gruodžio 4 dieną 5b ir 7a klasės mokiniams istorijos mokytoja Daiva Kerdokaitė Kazlauskė surengė edukaciją į Lietuvos Respublikos Seimą. Turėjome išskirtinę galimybę pavaikščioti Seimo koridoriais, menančiais Lietuvos nepriklausomybės atkūrimui svarbią  erdvę  – Kovo 11-osios Aktų salę. Lankėmės pagrindinėje posėdžių salėje ir kitose erdvėse, kuriose vyksta iškilmingos ceremonijos, pasitarimai, sprendžiami aktualiausi mūsų valstybės klausimai bei priimami įstatymai. Gidė įtraukiančiai pasakojo apie parlamento veiklą, suteikė galimybę ,,prisiliesti“ prie mūsų valstybės valdymo bei atsisėsti į žinomų politikų kėdes, ,,tapti“ Seimo nariais. Mes susitikome ir bendravome su Seimo nare Edita Rudeliene. Iš pirmų lūpų sužinojome apie darbo Seime užkulisius, mokymąsi bendradarbiauti su kitaip mąstančiais kolegomis. Seimo narės klausinėjome pačių įvairiausių dalykų, pradedant laisvalaikio pomėgiais, mėgstamiausiais darbais pačiame Seime, sunkiausiomis pareigomis, domėjimės, kaip susidorojama su neigiamomis emocijomis, klausėme, kokių tikslų vedama Seimo narė atėjo į Seimo rinkimu, kaip pavyko įgyvendinti tikslus.

Lankėmės ir Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Čia visos viešos erdvės yra atviros lankytojams, todėl ir mes galėjome laisvai pasivaikščioti, pasigrožėti knygų ir IT priemonių gausybe. Visus sužavėjo  marmuro laiptai, Martyno Mažvydo skulptūra bei dailininko Antano Garbausko sukurtas spalvoto stiklo vitražas.

Nepamiršome aplankyti sostinės Katedros aikštėje pagrindinės Lietuvos žaliaskarės. O ji šiemet tiesiogine žodžio prasme ir žalia, ir skarota – natūrali šešiolikos metrų aukščio eglė. Tolimesnė mūsų kelionė persikėlė į Skyparką. Pramogavome didžiausiame batutų parke, smagiai leidome laiką kempinių baseine, mėtėme įvarčius į ledo vartelius, žaidėme stalo žaidimus, mokėmės naujų triukų.

Mums ši ekskursija buvo naudinga: ji įkvėpė bendrauti ir bendradarbiauti.

 

5b klasės mokinė Rasa Benetytė

Autorius:
5b kl. Rasa Benetytė

Nuotraukos:
Loreta Krinickienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas