+Moteris Mokytoja Mama

Tarptautinę Moters dieną or as English speaking people say International Women’s day mes, vienuoliktųjų klasių mokiniai, paminėjome dalyvaudami integruotoje lietuvių ir anglų kalbos pamokoje. Jos metu  atlikome užduotis abiejomis kalbomis ir turėjome galimybę daugiau sužinoti apie Moters dienos prasmę.

   Mintis šitaip paminėti Moters dieną kilo lietuvių kalbos mokytojai Sandrai Valentienei ir anglų kalbos mokytojai Irinai Knelsienei. Mes, vienuoliktokai, diskutavome apie Moters dienos svarbą, istoriją ir feminizmo filosofiją. Juk, kaip sakė Michelle Obama: „There is no limit to what we as woman can accomplish“. Keli iškalbingi moksleiviai pasidalino savo mintimis apie moteris, mokytojas, mamas ir jų ypatingą vaidmenį mūsų visų gyvenime ir pasaulio istorijoje. Pristatymai vyko anglų ir lietuvių kalbomis. Labai nustebino, kad mūsų lietuvių kalbos mokytoja Sandra Valentienė taip laisvai ir puikiai kalba angliškai. Vėliau atlikome užduotis,  kuriose aptarėme moters padėtį šiuolaikiniame pasaulyje bei ankstesniais laikotarpiais. Pamokos pabaigoje iškėlėme klausimą: kaip pasikeistų Ofelijos ir Džiuljetos likimai, jei Ofelija būtų mokytoja, o Džiuljeta - verslininkė? Džiaugiamės, galėję sudalyvauti tokioje turiningoje pamokoje ir aptarti iš tikrųjų svarbias bei aktualias temas.

 

   Po integruotos pamokos keli mokiniai sutiko pasidalinti savo įspūdžiais:

,,Įdomiausia buvo išgirsti kitų žmonių mintis apie feminizmą, žinoma, pasidalinti ir savo idėjomis.” - Dovilė Jakubonytė, 3c kl.

,,Smagu ne tik šviesti kitus apie feminizmą,  bet ir pagilinti savo žinias šia tema." - Agnė Kotryna Kubaitytė, 3c kl.

,,The lesson was very entertaining. I heard so many interesting takes about feminism but the best part was giving a speech myself.” - Augustė Giedrytė, 3c kl.

,,It was a wonderful feeling to hear not only women but men too talk about the importance of feminism.” -Rusnė Ašmenaitė, 3c kl.

   Taigi, moksleiviai gavo unikalią progą ne tik patobulinti savo lietuvių ir anglų kalbų įgūdžius, bet prasmingai paminėti tarptautinę Moters dieną.

Ir ką suprato visi vienuoliktokai vaikinai? Kad sakyti ne banalius komplimentus ir dar angliškai nėra lengva...

Autorius:
Rusnė Ašmenaitė, 3c klasės mokinė

Nuotraukos:
https://iwda.org.au/assets/files/IWD23_Social-and-Resource-tile_500-%C3%97-350-px.png

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas