Nauja paroda ,,Žvaigždžių Rojus"

Gegužės 29-ąją gimnazijos Informacijos centre atidaryta nauja paroda ,,Žvaigždžių Rojus", kurią parengė mūsų gimnazistė Aida Kontorovičiūtė, vadovaujama dailės mokytojos Astos Naruševičienės. 

Štai kaip savo kūrybą pristato gabi mokinė:

 

,,Žvaigždžių Rojus"

 

 

Nuo mažens dievinau piešti, mane įkvėpė mano interesai, serialai, filmai, žaidimai, visada surasdavau idėjų sukurti kokius nors veikėjus. Tai mano mėgstamiausia kūrybiškumo dalis. Kiekvienas veikėjas pasižymi skirtingais charakteriais, interesais, vardais, draugais, gyvenimo įvykiais. Aš labai dėkinga ir labai džiaugiuosi, kad galiu jais pasidalinti.

Iš tiesų, aš nelabai žinau, kodėl tiksliai pradėjau piešti, bet manau, kad tai įvyko kažkurią dieną, kai buvau septynerių ar aštuonerių. Man patikdavo žaidimai ir filmukai, kaip ir bet kuriam šio amžiaus vaikui, bet aš norėjau daugiau, tad pradėjau kurti veikėjus ir piešti juos tarsi jie būtų tikri tų filmukų ir žaidimų herojai, ir tai darau iki šiol.

Kai kuriu veikėjus, stengiuosi atkreipti dėmesį į detales, požymius, matomus  serialų herojuose, noriu, kad mano veikėjai atrodytų tarsi iš to serialo, kuriam jį darau. Stengiuosi suderinti dizainus, bet piešiu taip, kad jie nebūtų per daug skirtingi.

Taip pat yra sukurtų veikėjų, kurie nepriklauso jokiems serialams – tik man. Tada sukuriu pati sau taisykles, nes, mano nuomone, taip yra lengviau kurti, kai turi kokį nors pradinį tašką.

Esu išbandžiusi daug piešimo būdų: pieštukais, tušinukais, dažais, markeriais, kompiuteriu, bet kol kas labiausiai man patinka kurti kompiuteriu. Naudoju specialią piešimo planšetę ir programas. Esu taip pat išbandžiusi daug programų: Gimp, Paint.net, Fire Alpaca, Paint Tool Sai 2, Clip Studio Paint ir taip toliau... Visi piešiniai šioje parodoje buvo sukurti Paint Tool Sai 2 programa.

Planuoju ateityje nesustoti ir plėtoti savo kūrybiškumą, naudoti naujas technikas ir programas. Tikiuosi šioje parodoje eksponuojami piešiniai Jus sudomins ar paskatins irgi išbandyti kūrybą. 

Autorius:
Aida Kontorovičiūtė, Laimutė Adomavičienė, Asta Naruševičienė

Nuotraukos:
Aida Kontorovičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas