III gimnazijos klasių mokiniai išbandė Seimo narių darbą

  • Paskelbta: 2021-10-26
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 12 ir 19 d. III gimnazijos klasių mokiniai dalyvavo istorijos ir dorinio ugdymo (etikos) mokytojo Dariaus Dumčiaus bei asociacijos „Jaunimo debatai“ atstovų organizuotoje nuotolinėje Lietuvos Respublikos Seimo veiklos simuliacijoje. Kadangi domiuosi politika, tai buvo puiki galimybė išbandyti Seimo nario veiklą.  Užsiėmimai vyko du kartus po dvi valandas, tačiau laikas tikrai neprailgo.  Žaidimą sudarė 4  etapai, kurių metu buvo siekiama patvirtinti arba atmesti dvigubos pilietybės įstatymą.

Pirmajame etape vyko susipažinimas su vaidmenimis, diskutavome, kaip attsovauti  savo, kaip Seimo narių, interesams. Antrajame etape vyko susipažinimas su savo parlamentine grupe, buvo ieškota  bendros pozicijos tarpusavyje. Trečiajame etape Seimo komitete susitiko skirtingų frakcijų atstovai ir buvo tartasi dėl bendro kompromiso. Galiausiai ketvirtame simuliacijos etape įvyko veiklos apibendrinimas, pasidalijimas asmenine patirtimi apie veiklą.

Mano nuomone, veiklos procesas buvo sklandus ir intriguojantis, net ir simuliacijai vykstant nuotoliniu būdu. Organizatoriai buvo labai paslaugūs, supratingi ir greitai padėjo įveikti iškilusius nesklandumus. Į žaidimo pabaigoje užduotą klausimą: „Kas Jums labiausiai patiko simuliaciniame žaidime?“ mokiniai noriai atsakė, dalijosi savo patirtimi. Pateiksiu keletą girdėtų atsakymų: „interaktyvumas, gebėjimas pamatyti mokinius kitokioje aplinkoje“ arba „pabuvimas Seimo nario vietoje, kitų narių išklausymas, supratimas, kad kiekvienas žmogus turi savo nuomonę, kad kartais nėra lengva rasti kompromisą“.

Mokiniai džiaugėsi,  kad ši veikla jiems priminė  diskusijos ir bendradarbiavimo svarbą, supažindino su šalies valdymo struktūra ir įstatymų priėmimo principais. Galiu manyti, kad simuliacija ne tik mane, bet ir kitus gimnazistus paskatino savo gyvenimą galbūt sieti būtent su šia šalies valdymo profesija, o ateityje į tautos atstovų darbą žiūrėti kiek kitaip nei iki šiol.

Mokinius, susidomėjusius šia ir panašia veikla, organizatoriai kviečia dalinrtis asociacijos naujienomis socialiniuose tinkluose panaudojus grotažymę  #debatuojantiLietuva.

Autorius:
III A klasės mokinė Laura Kaliukevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas