Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių mokymai

  • Paskelbta: 2023-04-25
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 19-21 d. I gimnazijos klasių mokiniai turėjo galimybę dalyvauti pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kurso programoje, kurią vedė Lietuvos šaulių sąjungos atstovai. Gilinome žinias apie nacionalinį saugumą, piliečių vaidmenį valstybės gynyboje, įgijome praktinių išgyvenimo įgūdžių ir pirmosios medicinos pagalbos žinių.

Jau pirmą dieną aktyviai įsitraukėme į mokymus: išklausėme paskaitą apie tai, kaip suteikti pirmąją medicinos pagalbą, kaip gaivinti žmogų. Buvo įdomu sužinoti, kaip išgyventi miškuose, ką būtina turėti kuprinėje ir kaip būtų geriausia apsirengti. Manau, tai pravartu, naudinga žinoti. Ištikus pavojui kiekvienas iš mūsų galėtų pasinaudoti patarimais, kuriuos išgirdome. Taip pat turėjome progą pamatyti Amerikos bei Lietuvos kariuomenių maisto pakuotes, palyginti jų sudedamąsias dalis. Galėjome pasišildyti bei paragauti pakuotėje esančio maisto.

Antrą dieną aiškinomės, kas yra kario kuprinėje, kalbėjome apie laužo kūrimą, netgi pabandėme tai padaryti patys. Manau, kad daugelis iš mūsų labiausiai laukė galimybės pašaudyti, tai buvo puikus jausmas bei iššūkis kiekvienam. Na, ir paskutinė šios dienos užduotis buvo grupelėmis pastatyti palapinę. Tai buvo nuostabu, bendradarbiavimas komandose išties padėjo greičiau atlikti užduotį.

Paskutinę dieną - penktadienį – išsiruošėme į žygį, kuriame ne tik mokėmės kariškų simbolių bei NATO abėcėlės, bet ir atlikome nepaprastai įdomias, pasitikėjimo visa komanda įgūdį ugdančias užduotis: reikėjo nunešti „sužeistą” bendraklasį iki reikiamos vietos per tam tikrą laiką, kad jam būtų suteikta pagalba ir išgelbėta gyvybė, sustoti į žiedinę gynybą, pastatyti palapinę naudojant palapinsiaustę, iš aplinkui esančių medžiagų sukurti žemėlapį – pažymėti jame Trakų pilį ir aplink ją esančias salas bei ežerus. Viena iš linksmiausių užduočių buvo užsimaskuoti kaip tikram  kareiviui. Šios užduotys padėjo suvokti, kas yra stiprybė, komandos dvasia ir kodėl komandoje yra svarbu pasitikėti vienas kitu.

Autorius:
Vesta Jolop ir Aurelija Radzevičiūtė, 1b klasė

Nuotraukos:
Sigita Misevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas