URM projekto ,,Atgal į mokyklą" įgyvendinimas mūsų gimnazijoje.

  • Paskelbta: 2023-05-14
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 12 dieną mūsų gimnazijoje lankėsi LR Užsienio reiklų ministerijos darbuotojas Gediminas Varvuolis. Jis, vykdydamas projektą ,,Atgal į mokyklą", usistiko su mūsų gimnazijos II klasių mokiniais  ir papasakojo jiems Europos Sąjungos susikūrimos istoriją, jos valdymo struktūras, ES teikiamas naudas tiek mūsų valstybei, tiek kiekvienam piliečiui atskirai, papasakojo ir apie diplomato darbą. Mūsų mokiniai turėjo galimybę svečiui užduoti klausimus. Nepasikuklino - paklausė ir apie diplomato atlyginimą. :) G.Varvuolis noriai ir nuoširdžiai dalinosi savo kaip diplomato darbo užkulisiais. Valanda laiko, praleista su gimnazijos svečiu iš URM, neprailgo nei mokiniams, nei mokytojai. O svečio atvežtos dovanos moksleiviams (kamuoliukai, užrašų knygutės, tušinukai, ženkliukai, apyrankės...) ir mokytojams pagyvino patį susitikimą ir dar nuteikė labai pozityviai.

 

Rimgailė Štreimikytė 2c klasė

Paskaitos metu buvo įdomu sužinoti tiek apie Europos Sąjungą, tiek apie Lietuvos ambasadorių darbą tarptautinių reikalų sferoje. Buvo smagu išgirsti realių istorijų bei darbų, kurie yra daromi šios srities atstovų, tai padėjo šiek tiek geriau suprasti tarptautinę politiką ir jos svarbą. Smagu, kad mums, moksleiviams, nebijoma pasakoti ir bandoma dominti šiomis temomis.

 

Agata Alejūnaitė 2c klasė

Buvo labai įdomu sužinoti apie ES veiklą bei jos suteikiamą pagalbą kitoms šalims. Taip pat sudomino Europos Sąjungos valdymo struktūra bei skirtingi valdymo centrai.

 

Ieva Suščinskytė 2b klasė

Susitikimo metu turbūt pats įdomiausias dalykas buvo diplomato asmeninė patirtis ir atvirumas, pasokojant apie savo darbo sunkumus, privalumus ir trūkumus. Buvo labai smagu išgirsti ir dar labiau pagilinti savo žinias apie Europos Sąjungą, jos veiklą ir valdymo struktūras. Paskaita ne tik sudomino, bet ir, manau,  įkvėpė mokinius stengtis ir siekti savo tikslų, kad ateityje galėtume ne tik keliauti po Europą, bet ir atstovauti savo šaliai kitose valstybėse!

Autorius:
Kristina Urbienė ir antrokai

Nuotraukos:
Kristina Urbienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas