Metraštis (dalis, kuri skaitoma per gimnazistų priesaiką)

  • Paskelbta: 2023-10-31
  • Kategorija: Renginiai

2022-2023 mokslo metai

Trakų Vytauto Didžiojo gimnazija yra vieta, kurioje gera būti, nes čia nuomonių įvairovė yra  skirta tiesos paieškoms, čia skatinama iniciatyva, bendradarbiavimas, auginama branda.

Trakų Vytauto Didžiojo gimnazija puoselėja tradicijas, atvira naujovėms, siekia mokinių mokymosi pažangos ir ugdo jų dalykines bei asmenines kompetencijas, skatina nuolatinį mokytojų tobulėjimą. Gimnazija yra viena iš pirmųjų akredituotų mąstymo mokyklų Lietuvoje. Tokį sprendimą 2023 metų pavasarį priėmė Ekseterio universitetas (University of Exeter). Mokykloje ugdomi mąstymo įpročiai, pamokų medžiaga dėstoma pasitelkus mąstymo įrankius.

Šie metai gimnazijai buvo turiningi, kupini netikėtumų, įsimintini. Kaip ir kiekvienais metais, gimnazijos bendruomenė puoselėjo gražias tradicijas ir organizavo renginius, įvairias šventes.

Pagrindinės gimnazijos šventės: Rugsėjo pirmosios šventė, Gimnazistų krikštynos, Mokytojų dienos šventė, Vytauto Didžiojo vardo gimnazijai suteikimo šventė, Kalėdinis karnavalas,  Šimtadienis, Paskutinis skambutis, Atestatų įteikimo šventė. Minėjome ir  valstybines šventes: Sausio 13-ąją, Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją.

Mokytojai dalyvavo projektuose, vedė seminarus ne tik gimnazijos bendruomenei, bet ir rajono, šalies pedagogams. Džiugu, kad mokiniai yra skatinami dalyvauti įvairiuose projektuose. Moksleivė Laura Kaliukevičiūtė (4a klasė, mokytoja Kristina Urbienė) pateikė savo viziją, kaip ji spręstų svarbią visuomeninę problemą, ir buvo išrinkta dalyvauti Vyriausybės kanceliarijos organizuojamame projekte „Moksleiviai – į Vyriausybę“. 2b klasės gimnazistai, lydimi klasės vadovės Dalios Valikonienės, dalyvavo ekologiniame Erasmus + projekte „Mano vanduo, tavo energija, tavo šiukšlės“. Šiuo projektu buvo siekiama supažindinti jaunimą su gresiančiomis pasekmėmis, jei nespręsime šiukšlinimo problemos, eikvosime vandenį, energiją, neskirsime pakankamai dėmesio tvariam vystymuisi.

Technologijų mokytojai inicijavo ilgalaikį STEAM projektą ,,Tvarumo idėjų kelionė“. Mokinių kūrybiniai darbai buvo eksponuojami parodose ,,Antrasis daikto gyvenimas“, ,,Baltai", o diskusijoje ,,Tvarumas - mada ar gyvenimo būdas“ mokiniai kalbėjosi apie socialiai atsakingą vartojimą.

Gimnazijoje veikia debatų klubas, kuriam vadovauja istorijos mokytojas Darius Dumčius. Gimnazijos Debatų klubo mokiniai dalyvavo Lietuvos laisvosios rinkos instituto ir Lietuvos banko organizuotame debatų čempionate ir tapo čempionais.

Devyni gimnazijos moksleiviai dalyvavo Erasmus + mainų programoje Lenkijoje, Lanckoronoje kartu su Hufca Pracy w Niepołomicach mokyklos organizacijos mokiniais. Mokiniai tobulino tarpkultūrines, socialines, pilietines, komunikacijos, kūrybiškumo kompetencijas, dalyvaudami edukacijose apie demokratiją ir pilietinį dalyvavimą ES, socialinių tinklų naudą ir grėsmę, bendravimą virtualioje erdvėje, internetines patyčias.

Mokytojai ir jų ugdytiniai dalyvavo įvairiuose konkursuose, olimpiadose ir rajono etapuose užėmė daug prizinių vietų.                Plačiau apie tai – kitame gimnazijos svetainės puslapyje. 

Autorius:
Sigita Miseviičenė, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas