Vizitas Briuselyje

Kai prieš dvejus metus pildžiau paraišką, siekdamas tapti Europos jaunimo komandos nariu, net negalvojau, kad ne tik juo tapsiu, bet ir kartu su komanda vaikščiosiu Briuselio gatvėmis ir dalyvausiu susitikimuose su Lietuvos atstovais, dirbančiais Europos Sąjungos institucijose Briuselyje, diskutuosiu Europai ir pasauliui aktualiais klausimais. Dabar galiu drąsiai teigti, kad visa tai tik atkaklumo dėka, kuris labai akcentuojamas mano gimnazijoje.

Gruodžio pradžioje 3 dienos praleistos Briuselyje buvo labai įtemptos. Per tą laiką turėjome 5 diskusijas / susitikimus su politikais įvairiomis temomis: ES jūrų reikalų ir žuvininkystės politika, kovos prieš Kremliaus propagandą stiprinimas, investavimas į tvarią energetikos ateitį Europoje (kaip vieną iš iššūkių kuriant bendrą Europos energetikos politiką), skaitmenizacija.

Laisvu laiku lankėmės parodų centre ,,Experience Europe“, Europos Parlemento plenarinėje posėdžių salėje ir Europos istorijos namuose (House of European History). Nepamirštami buvo ir vakariniai turistiniai žygiai Briuselio gatvėmis!

Džiaugiuosi galėdamas atstovauti savo miestui ir savo gimnazijai Briuselyje. Visiems linkiu turėti savo tikslą ir atkakliai jo siekti.

Autorius:
Edgaras Sadovskij, III c

Nuotraukos:
Edgaras Sadovskij, III c

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas