Mokinių kalbinė ir kultūrinė patirtis angliškame teatre

  • Paskelbta: 2022-11-13
  • Kategorija: Renginiai

Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokinių gausi grupė mėgavosi anglišku spektakliu ,, Christmas Carol” (Charles Dickens), kurį demonstravo Lietuvoje gastroliuojantis teatras TNT Theatre Britain & The American Drama Group Europe.

Mokiniai, ruošdamiesi edukacijai teatre, diskutavo, skaitė knygą ,, Christmas Carol”, žiūrėjo filmo ištraukas. Kelionės autobuse metu prisiminė pagindinius veikėjus ir atliko interaktyvias užduotis naudodamiesi jamboard.google.com skaitmenine aplinka.  Mokinių mintys apie edukacinę išvyką rodo, jog spektaklis suprastas, įvertintas, o jaunimui mokytis Vilniaus erdvėse buvo patrauklu.

Štai kokiomis mintimis po spektaklio pasidalino gimnazijos mokiniai. ,,Patiko spektaklio tema, kad pinigais laimės ir džiaugsmo nenupirksi. Žymiai linksmiau yra su mylimais žmonėmis, negu su pinigais. Įspūdingas vaidinimas - vienas aktorius perteikė kelis veikėjus” (G.S. 8b kl.). ,,Reikia tikėti stebuklais ir skleisti džiaugsmą ir šilumą” (N. Š. 8b kl.). ,,Skrudžas prarado savo gyvenimo meilę, bet jį pakeitė trys šv. Kalėdų dvasios“ (L.Š. 8b kl.).,,“Pinigais sielos nenupirksi” (V. P. 8b kl.). ,,varbu nebūti arogantiškam, reikia elgtis pagarbiai su kitais žmonėmis. Nors Skrudžas turėjo daug pinigų, bet neturėjo nei draugų, nei gražaus bendravimo su šeima”(D.Z. 8b kl.). ,,Žmonės turi keistis, tai rodo vykstantis karas” (D.V. 8b kl.). ,,Kiekvienas gali pasikeisti” (A.P. 8b kl.). ,,Man patiko aktorių anglų kalba” (A.Š. 8b kl.). ,,Žinutė, kad kiekvienam gali būti atleista, kad kiekvienas gali turėti antra šansą mane paskatino siekti savo tikslų ir svajonių” (M.L. 8b kl.). ,,Patiko komiški elementai” (M.S.ir T.M. 8b kl.). ,,Labiausiai patikotai, kaip kaip aktoriai ,,perteikė" veikėjus” (M.S. 8b kl.). ,,Reikia gerbti kitų nuomonę ir suprasti, kad kitų nuomonė gali būti geresnė nei tavo paties (K.P. 8b kl.). ,,Nerealus spektaklis, scenoje nuotaika ir tonai keitėsi kas akimirką (N.T. 8b kl.).,, Man labiausiai patiko aktorių balso tembrai, kai jie dainavo ir kai vienas iš vyrų šoko su kalakutu” (M.R. 8c kl.). ,,Patiko posakis ,,as dead as a door nail" ir labai juokingos komedijos elementai (P.P. 8c kl.).,,Žiūrint spektaklį man labiausiai įsiminė aktorių tartis ir kalba, jie vartojo daug vaizdingų frazių. Spektaklis man labai patiko ir tikrai buvo įdomus” (R.V. 8c kl.).  ,,Spektaklyje dvasios Skrudžui davė  įspėjimą apie pasekmes, kurios gali nutikti jam toliau būnant piktam, nedosniam ir taip apsėstam pinigų. Po jų apsilankymo jis tapo švelnesnis, dosnesnis, geresnis žmogus “ (E. R. 1a kl.).

Džiugu pastebėti, kad gimnazijos mokiniai turi nemenką patirtį lankyti angliškus šio gastroliuojančio teatro spektaklius, o matėme “Romeo and Juliet” (William Shakespeare), “Pygmalion” (Bernard Shaw), “Treasure Island” (Robert Louis Stevenson), “Frankenstein” (Mary Shalley) , “Tom Sawyer” (Mark Twain), pastatytus pagal fundamentalius angliškos literatūros klasikus.

Retrospektyviai prisimenant mūsų gimnazijos angliško teatro tradiciją, paminėtinas bendrdarbiavimas su Vilniaus universiteto filologijos fakulteto akademine bendruomene, kuri noriai dalinasi sukaupta patirtimi,  tarptautiniais ryšiais, skatina gimnazijos jaunimą atsakingai ruoštis akademinėms studijoms.

Autorius:
Anglų kalbos mokyt. metodininkė Jūratė Budvydienė

Nuotraukos:
Nuotraukos autorius 8b klasės mokinys Dovydas Vlas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas