TAU senjorai Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje

  • Paskelbta: 2022-11-29
  • Kategorija: Renginiai

Kai sakome ,, daryti gera“, suprantame, kad gera būna ir sau, ir kitiems. Esmė - padėti kitam. Ir visai nesvarbu, kiek jums metų.

Trakų Vytauto Didžiojo gimnazija buvo pakviesta dalyvauti Medardo Čobato Trečiojo Amžiaus Universiteto (MČTAU) projekte ,,Senjorai savanoriauja ir dalinasi patirtimi su jaunimu“. Spalio 26 dieną Vilniuje įvyko MČTAU pirmasis susitikimas, kuriame prisistatė visi projekto dalyviai, pasidalino nuveiktais darbais, aptarė ateities planus, o lapkričio 23 dieną projekto dalyviai - MČTAU ir Trakų TAU senjorai,- vadovaujami rektorių Zitos Žebrauskienės ir Nijolės Lisevičienės, lankėsi gimnazijoje. Gimnazijos direktorė Jolanta Martyncevienė pakvietė į ekskursiją po mokyklą, svečiai susipažino su atnaujinta gimnazija, aplankė muziejų, gamtos mokslų laboratoriją, kabinetus, kalbėjosi su mokytojais. Senjorams labai patiko Mąstymo mokyklos siekiai ir galimybės, mokyklų skirtybės.

Prie didelio apvalaus stalo kartu sėdėjo ir jaunimas, ir svečiai iš abiejų TAU skyrių. Pagrindinis tikslas- susipažinti ir pradėti bendrauti. Vyko neformalus pokalbis apie gimnazijos problemas ir džiaugsmus, apie skirtingų kartų reikalus ir sugyvenimą, apie tai, kas domina jaunimą, kaip rasti daugiau sąlyčio taškų ir galimybių. Kilo daug klausimų.  Visiems buvo įdomi kitos kartos nuomonė. Aptarinėjome, ką ir kaip būtų galima daryti kartu. Kaip pavyzdys panaudotas ,,gyvosios bibliotekos“ įvaizdis: jaunimas padėtų geriau įsavinti informacines technologijas, o vyresnioji karta papasakotų gyvenimiškas patirtis ,,nes senjorai, Vyčio Kazlausko, II b klasės gimnazisto žodžiais ,- labai patyrę savo srities profesionalai.“ Vilniaus Tau atstovai papasakojo apie savo savanorišką pagalbą ukrainiečiams,  apie bendravimą su greta įsikūrusia ukrainiečių mokykla. Pasiūlė tos mokyklos erdves papuošti gimnazijos mokinių kurtais darbais – nertomis  dviejų šalių vėliavėlėmis. Mokiniams ir mokytojams idėja patiko.

Apibendrindama MČTAU diskusiją klubo prezidentė paminėjo, kad liko dar daug neišsakytų klausimų, kad dar reiktų ieškoti daugiau bendrų sąlyčio taškų, bendrų kelių kartų dalykų ir veiklų, pavyzdžiui, debatų apie vertybes, tarpusavio santykius.

Baigdama renginį mokinių tarybos pirmininkė Ieva Suščinskytė, II b klasės gimnazistė, pasidžiaugė, kad buvo ,,smagu bendrauti su senjorais. Kad taryba šiais metais kaip tik ir išsikėlė tikslą bendradarbiauti su įvairiais žmonėmis, tad labai patenkinti šiuo susitikimu ir numatomomis veiklomis bei atsiradusia galimybe nuoširdžiai pakalbėti apie tai, kas rūpi ir svarbu, t. y., apie planus ir renginius, apie galimybę pasisemti naujų idėjų“.

Technologijų mokytoja Rita Aziulevičienė pakvietė senjorus dalyvauti technologijų savaitėje – vadinasi, bendravimas vyks toliau.

                                                                          

Nuotraukos:
Edgaras Sadovskij

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas