Mes prisimename, kodėl esame laisvi

  • Paskelbta: 2023-01-13
  • Kategorija: Renginiai

Sausio 13-osios rytą Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos bendruomenė kartu su Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-ąja kuopa minėjo Laisvės gynėjų dieną. Šių metų minėjimas buvo kitoks – prisiminėme ne tik Sausio 13-osios įvykius, bet ir Ukrainoje vykstantį karą. Mes esame laisvi jau 32 metus,  tačiau 2022 m. vasario 24 d. prasidėjęs karas Ukrainoje įrodo, kad pasaulis nėra saugus. Nuo karo pradžios Ukrainoje jau žuvo daugiau nei 500 vaikų. Beveik visa Trakų Vytauto Didžiojo gimnazija.

Šiemet minėjimas prasidėjo simboliniu bėgimu, skirtu pagerbti mūsų laisvės kovas ir Ukrainos įvykius. Bėgime dalyvavo gimnazijos mokytojai, mokiniai, tėvai ir KASP Didžiosios Kovos apygardos 8-sios kuopos kariai, kurie nuo Trakų pilies atnešė ugnį, simbolizuojančią laisvę ir viltį. Gimnazijos kiemelyje vykusio renginio metu klasės degė žvakutes ir „augino“ neužmirštuolių pievą pagerbdami Laisvės aukas. Vėliau 6-ų klasių mokiniai dalyvavo karių vedamose pratybose, o II – III-ių gimnazijos klasių mokiniai – Lietuvos kariuomenės pristatyme.

Dėkojame technologijų, dailės, fizinio ugdymo, istorijos, matematikos ir kitiems mokytojams, renginio vedėjams – Žygimantui, Atėnei, Aurimui , padėjusiems organizuoti šią visiems mums svarbią dieną.

Renginį koordinavo lietuvių kalbos mokytoja Deimantė Grilevičiūtė - Klincevičienė ir fizikos mokytojas Andrius Storta.

Sėkime laisvės žinią ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Autorius:
Rita Sadovskienė, Grilevičiūtė-Klincevičienė Deimantė

Nuotraukos:
Edgaras Sadovskij, Žygimantas Gvazdaitis, Nėja Babaliauskaitė, IIIc

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas