Visi kaip vienas

  • Paskelbta: 2023-11-02
  • Kategorija: Renginiai

Visi kaip vienas

,,Laikas – tai labai svarbi poema, tik man orkestro grojama. Kažkas man trukdo klausyti – nieko negirdžiu. O gaila, kompozicija eina vis toliau, galbūt netrukus pasibaigs. Tai, ko neišgirdai, – pražus. Ta kompozicija – tai gyvenimas, ir ji tik vieną kartą būna grojama.”

Mikalojus Konstantinas Čiurlionis

 

Visi kaip vienas – taip visos Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos aštuntos klasės pasirinko pasitikti rudens atostogas. Po ilgo planavimo, veiklų derinimo keturios klasės ir jų vadovai Andrius Storta, Ingrida Matijošaitytė, Sigita Zalitienė, Sandra Vankevičienė bei socialinė pedagogė Jolanta Misiūrienė ir dailės mokytoja Asta Naruševičienė šių metų spalio 27 dieną atsikvėpę po darbų leidosi į dar vieną nuotykį - ,,Naktis gimnazijoje 2023”. Tamsai apgaubus gimnazijos sienas, pasinėrėme į linksmybes ir laiko pojūtis išnyko...

Nieko nėra smagiau nei būti kartu, dalintis įspūdžiais, patyrimais, mokytis vieniems iš kitų. Prieš šį renginį girdėjome būgštavimų, jog mūsų bus per daug... Patys aštuntokai skeptiškai žiūrėjo į tai, jog visos klasės renkasi vienu metu, svarstė, kaip mes tilpsime, kaip organizuosime veiklas, bet juk teisingai sakoma, ,,kur du stos, visados daugiau padarys”, tad mes visi ir stojome, nes geriau daryti nei gailėtis to, ko nepadarei.

Taigi visi drauge sutartu laiku pradėjome rinktis gimnazijoje - kas į bendras maisto gaminimo veiklas, o kas į sporto salę ar aktų salę šokiui. Kiti gi besirenkantieji nusprendė pasiruošti vietas nakvynei -  klojosi čiužinius, tiesė miegmaišius ar net statė palapines.

Kokios gi linksmybės tuščiu skrandžiu, tad mokiniai patys pasirinko, ką gamins. Virtuvę užvaldė itališki ir rytietiški kvapai. Vieni gamino itališką picą, kiti gi  -  ,,Spaghetti Bolognese”, dar viena grupelė suko sushi. Veiksmo, skonių ir kvapų netrūko. O kur dar trečią  valandą ryto kepami sausainiai, kuomet pamiršus sviestinį popierių, buvo bėgama pas močiutę...Tereikia tik pasakyti AČIŪ tokiai močiutei, kuri vidury nakties ištiesė pagalbos ranką. 

Pasistiprinus ir susitvarkius maisto gamybos patalpą, mokiniai pasileido pramogauti. Vieni pasirinko šokius - diskoteką, pasinėrę į šokio sūkurį drauge šoko ir dainavo. Kita dalis mokinių pasirinko sporto salę, kurioje žaidė tinklinį ir krepšinį. Dalis vaikinų atsinešė bokso pirštines ir mokėsi bokso judesių. Mums, mokytojams, buvo šiek tiek baimės, kad nesusižeistų, tačiau mokiniai vėl parodė profesionalią savo pusę ir, kaip buvo žadėję, tik rodė vienas kitam ,,judesiukus”. Nakčiai įpusėjus, mokiniai pasiskirstė į komandas ir žaidė tinklinio varžybas. Nugalėjo draugystė.

Laikrodžiui negailestingai mušant 00:00 val. šiurpuliukų fanai susirinko aktų salėje žiūrėti siaubo filmą. Žinoma, juk ne visi yra tokie dideli tokio žanro fanai, tad kiti pasirinko kitas veiklas -  toliau žaisti slėpynes, tinklinį ar stalo žaidimus. 

Nakčiai persiritus į antrąją pusę, mokiniai sumanė dar viena veiklą ,,Slėpgaudes”. Na, čia gimnazijai teliko laikytis. Tamsoje mokiniai vieni nuo kitų slėpėsi, gąsdino, klykavo ir juokėsi. Tiek džiaugsmo gimnazijos sienos seniai bebuvo girdėjusios.

Gimnazija sumigo tik  paryčiais.  Nors žodis sumigo simboliškas, nes dalis mokinių dar pasakojo vieni kitiems savo įspūdžius, dalinosi atostogų planais. Išaušus rytui susitvarkėme ir, palinkėję vieni kitiems gerų atostogų, išsiskirstėme. 

 

Mokinių mintys

Naktis mokykloje labai patiko. Tikrai labai linksmai praleidome laika. Patiko žaisti “slėpgaudes” ir tikrai artimiau susidraugavome su vaikais iš paralelinių klasių. - Goda, 8a

Naktis mokyklos buvo tiesiog nuostabi, užteko visko: maisto, visokiausių linksmybių, bendravimo ir filmų. - Artūras, 8a

Buvo labai linksma, skaniai pavalgėme bei pasibuvome su klasiokais - Meilė, 8a

Naktis mokykloje man labiausiai patiko, jog buvo įvairių veiklų. Visas renginys man labai patiko. - Džiugė, 8a

Naktis buvo super, tiesiog nėra žodžių. Kartočiau dar 100 kartų. Turėjome smagų laiką su visais. - Deimantė, 8a

Naktis mokykloje buvo įsimintina. Pradedant nuo šokių, tinklinio varžybų, maisto gaminimo, lietuviškų dainų dainavimo iki bėgiojimo po tamsius koridorius nuo klasiokų, pasikalbėjimų iki pat išnaktų, išpaišytų veidų, baisių filmų žiūrėjimo, miegojimo ant kietų grindų, bei suplyšusių čiužinių. Gal mes ir neišsimiegojom, bet užtat liko daug linksmų, juokingų prisiminimų. - Milda, 8c

Man labai patiko diskoteka, muzika, sportas, žmones buvo draugiški, linksma buvo, susipažinau su aštuntokais, radau naujų draugų. - Nojus, 8c

Naktis mokykloje įsiminė diskoteka. Diskoteka buvo tiesiog nuostabi, ilgai jautėsi kojose ir balse. - Matas, 8c 

Buvo nerealu. Labai patiko. Diskoteka, tinklinis, maisto ruoša... o ypač slėpgaudės tamsoje. Ir dar pirmą kartą kepėm sausainius trečią valandą nakties... Pokalbiai, stalo žaidimai iki paryčių buvo nerealūs, prisiminsim ilgai. - 8d klasės mokiniai

Autorius:
Andrius Storta ir Sandra Vankevičienė

Nuotraukos:
Andrius Storta ir Sandra Vankevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas