Mokomės kurdami

  • Paskelbta: 2023-11-06
  • Kategorija: Renginiai

Ląstelė – gyvų organizmų struktūrinis vienetas, gebantis savarankiškai egzistuoti, vystytis ir daugintis.

Kaip pastatas susideda iš plytų, taip kiekviena gyva būtybė – iš ląstelių. Paprasčiausi organizmai sudaryti tik iš vienos ląstelės, o labai sudėtingi, pavyzdžiui, žmonės jų turi milijardus. Daugialąsčiai organizmai, kurių kūną sudaro įvairių tipų ląstelės, prisitaikiusios atlikti savo specifinį darbą. Nors kiekviena ląstelių rūšis atrodo kitaip ir atlieka skirtingas funkcijas, tačiau visų jų pagrindinės dalys ir organelės yra tokios pačios. Visų organizmų ląstelių sandara ne tik skiriasi, bet turi ir panašumų. Būtent skirtumams ir panašumams išsiaiškinti gaminome ląstelių modelius. 

Pasitelkę savo išmonę ir kūrybingumą, septintokai gamino bakterijų, augalinių ir gyvūninių ląstelių modelius.

Mokinių mintys

Daryti ląstelę buvo sunku, bet aš nepasidaviau ir padariau iki galo. Sužymėjau ląstelės dalis. Tai buvo įdomus darbas. Norėčiau, kad tokių darbų būtų daugiau.    R.

Man labai patiko ši užduotis. Turėjau idėją – padaryti augalinę ląstelę iš molio. Padaryti buvo tikrai nelengva, dariau ilgai, bet baigtas projektas iš tiesų labai gražus, jis man labai patinka! Tikiuosi ateityje gausime dar tokių projektų! L.

Prieš savaitę biologijos mokytoja uždavė mums namų darbą – padaryti ląstelės modeliuką. Tai galėjo būti bakterijos, gyvūninė arba augalinė ląstelė. Šio darbo tikslas buvo padėti mums geriau išmokti ir suprasti mokomą temą, prisiminti ląstelės sandarą. Šį darbą atliko visi klasės mokiniai, tarp jų ir aš.

Šis darbas padėjo prisiminti, kaip, iš ko sudarytos gyvūninė, augalinė bei bakterijos ląstelės. Darbui atlikti naudojausi vadovėlio puslapių nuotraukomis, internetu, savo, draugų žiniomis, vaizduote. Manau, kad tokie darbai yra smagūs, įdomūs, skatina mūsų susidomėjimą biologijos žiniomis, ugdo kūrybiškumą, padeda geriau suprasti, išmokti temą, atrasti spragas.

 

Tikrai būčiau laiminga, galėdama atlikti tokius darbus ateityje ir norėčiau jų daugiau.U.

 

                                                                                                        Loreta Krinickienė, 7 kl. moksleiviai

Nuotraukos:
Laimutė Adomavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas