Specialioji lavinamoji klasė – gaisrinėje

  • Paskelbta: 2023-11-09
  • Kategorija: Renginiai

Pavaduotojos Jurgitos Lapuchovienės paraginti ir karjeros specialistės Agnės Kauzonienės pakviesti, specialiosios lavinamosios klasės mokiniai dalyvavo viename iš „Karjeros diena“ renginių.

 

Nuvykome į Trakų rajono priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Vaikai žino, kaip atrodo gaisrinė mašina, yra girdėję jos sireną, bet buvo įdomu viską pamatyti iš arti. Mus pasitiko administracijos darbuotoja Viktorija Aleksandravičienė, kuri labai įdomiai papasakojo apie ugniagesių darbą – sunkų ir pavojingą. Gaisrininkai ne tik gesina ugnį, bet ir atlieka įvairius gelbėjimo darbus, padeda gyventojams.

 

Be to, gaisrinėje nuolat veikia ugniagesių postas ir priešgaisrinė signalizacija, kurią išgirdę, ugniagesiai skuba į iškvietimą. Tarnyboje galima apžiūrėti senovinių įrankių, šalmų, uniformų muziejų. Buvo labai įdomu paklausyti Viktorijos pasakojimo, paliesti ir pasimatuoti kai kuriuos eksponatus. Tačiau labiausiai vaikams patiko gaisriniai automobiliai. Mokiniai galėjo įlipti į vidų, pasėdėti už vairo, net įjungti sirenos signalą.

 

Labai greitai prabėgo laikas. Padėkojome Viktorijai, ugniagesiams už įdomų pristatymą. Gavome dovanų ir laimingi grįžome į mokyklą. Tada klasėje mokiniai spalvino, lankstė iš popieriaus gaisrines, žiūrėjo filmuką apie gelbėtojų darbą.

 

Patyrėme daug įspūdžių ir gerų emocijų. Esame labai dėkingi Jurgitai, Agnei ir Viktorijai.

                                                                              Tamara Čaikovskaja

                            

Autorius:
Tamara Čaikovskaja

Nuotraukos:
Tamara Čaikovskaja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas