Puoselėjant kultūra – TVDG mokinai „Keistuolių teatre“

  • Paskelbta: 2022-11-25
  • Kategorija: Renginiai

„Kartais reikia apkeliauti visą pasaulį, kad suprastum, jog lobis užkastas prie tavo paties namų“.
Paulo Coelho

    „Visur gerai, bet namuose geriausia“-, skelbia liaudies išmintis. Tuo teko įsitikinti ir mūsų gimnazijos 7a, b ir I b, c klasių mokiniams ir jų klasių vadovams: Andriui Stortai, Ingridai Matijošaitytei, Sigitai Misevičienei, Loretai Makarevičienei, lydinčioms mokytojoms Gintarei Padvelskienei, Rasai Kondrotienei, Neringai Gliebienei.

    2022 m. lapkričio 24 d. vakarą mokiniai būriavosi prie gimnazijos, vakaras nusimatė išties fantastiškas ne tik dėl to, jog jį praleidome draugų ir bendraminčių apsuptyje, bet ir dėl to, jog vakarui ramybės suteikė krentantis sniegas. Gatvės ir miestas pasidengė plonu sniego patalu ir mes puikios  nuotaikos išvykome į spektaklį. Šįsyk išmėginome ir dar vieną žiūrėjimo taktiką, kada  prieš spektaklį su „išmaniuoju draugu“ trumpam išsiskiriame. Taktika pasiteisino, mūsų mokiniai ne tik išsiskyrė iš kitų žiūrovų gimnazijos atributika, bet ir tuo, jog jų rankose nebuvo „išmaniųjų draugų“, o to pasekmė -  stebėjimo, įsiklausymo rezultatas. Mokiniai po spektaklio papasakojo viską, ką matė, kas juos sužavėjo, viską iki smulkmenų, o to nepasieksi įdėmiai neįsižiūrėjęs. Tad atkaklus žiūrėjimas, impulsyvumo valdymas bei nuoširdus ir empatiškas klausymasis buvo įgyvendinti su kaupu.

    Spektaklio metu aktoriai pateikė Kazio Binkio satyrinės poemos „Raulas keliauninkas“ interpretaciją. Kokia yra keliaujančio žmogaus dalia, kpdėl  tėvynės ilgesys niekur nedingsta? Tam, kuris palieka savo šalį, tėvynės šauksmas bus amžinas. Pagrindinis veikėjas visos kelionės metu tuo įsitikino pats ir perteikė tai mums. ,,Raulas keliauninkas“ – gera nuotaika net didžiausią bambeklį užkrečiantis spektaklis, skirtas kiekvienam – čia ir svetur gyvenančiam, teatru besibodinčiam ir jį mylinčiam, augančiam ir jau užaugusiam.“ - Raulas keliauninkas - Keistuolių teatras (keistuoliai.lt).

    Mokiniai liko sužavėti spektakliu ir sakė norintys dar keliauti bei grįžti į namus, susiurbti amžių išmintį ir ją dalinantis, taikyti. Tad pažadas yra pažadas, mes pasižadėjome, jog tikrai dar keliausime ir plėsime savo kultūrinį – pažintinį pasaulį.

Spektaklis organizuotas „Kultūros paso“ lėšomis.

„Teatre buvo nuostabu. Juokingas ir įdomus spektaklis. Tikriausiai geriausias, kokį iki šiol esu mačiusi. Ačiū“ – 7a mokinė S.T.

„Labai patiko aktorių pasirodymai. Ypač jų dainavimas. Be galo įdomus spektaklis, rekomenduoju. Ačiū“ – 7a mokinė L.N.

,,Vakaras teatro salėje labai patiko. Išvyka išsiskyrė tuo, kad tai buvo vakare, tiesiog neįprastas laikas, kurį praleidome su draugais" - Ic mokinys - A.M. 

„Spektaklis prajuokino ir sudomino. Buvo įdomu žiūrėti“ – 7a mokinė M.R.

,,Spektaklis labai patiko, įtraukiantis ir linksmas. Buvo įdomu žiūrėti" – 7a mokinė D.M.

,,Spektaklis buvo labai juokingas. Patiko, kai paminėjo Portugaliją ir kai išsiėmė didelį bugną" - 7a mokinys J.K.

Autorius:
Andrius Storta

Nuotraukos:
Andrius Storta

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas